Return to Кормові компоненти

Соєва і соняшникова макуха

Соєва макуха — один з продуктів основного раціону сільськогосподарських тварин. Соєву макуху отримують після віджимання олії з насіння сої. Це високоякісний білковий інгредієнт, що дозволяє досягати високих результатів вирощування. Білок сої за своїм складом і біологічною цінністю наближається до білків тваринного походження, а отже добре засвоюється твариною. Високий вміст енергії і протеїну дозволяє складати раціони з мінімальною потребою у додаткових дорогих жирах. .

Соєва макуха має такі характеристики:

Спосіб отримання: пресовий

Колір: від жовтого до світло-бурого

Масова частка сирого протеїну (в перерахунку на АСВ), %:  40-41

Масова частка жиру (в перерахунку на АСВ), %: 7-8

Масова частка вологи і летких речовин, %:  7-10

Масова частка сирої клітковини (в перерахунку на АСВ), %: 6-7

Метіонін+цистин, г : 15,8

Активність уреази: 0,1-0,3

Соняшникова макуха

Маку́ха або ви́чавки — побічний продукт після вичавлення олії пресуванням з насінняолійних культур (соняшника). Стандартна ма­куха містить 38 – 42 % перетравного протеїну, 6 — 7 % жиру, 14 % клітковини, 6,8 % золи, багато мінеральних солей. За поживністю 100 кг макухи від­повідають 109 корм. од.

Permanent link to this article: http://ukrfeed.com.ua/?page_id=651