Return to Амінокислоти

L-лізин моногідрохлорид

Амінокислота, що входить до складу білків, є критично незамінною в раціонах сільськогосподарських тварин.

Введення в раціон лізину в достатній кількості підвищує використання організмом тварини інших амінокислот (на 20 – 30%), що у свою чергу дозволяє обходитися без білків тваринного походження, зберігаючи ті ж показники росту, і більш економічно використати корми рослинного походження. Також це дає можливість скоротити на (15-20%) існуючі норми  протеїнового харчування без втрат продуктивності.

В організмі тварини лізин впливає на мінеральний обмін (сприяє засвоєнню кальцію, фосфору, заліза), бере участь у процесі перетворення каротину в ретинол, впливає на кровотворну функцію кісткового мозку й на активність ферментів.

Недостача лізину в організмі тварини (найбільш дефіцитний у раціонах свиней і птиці) викликає різке падіння приростів ваги, погіршення загального стану тварини на тлі падіння імунітету, проявляються ознаки анемії й загального виснаження (особливо в поросят).

Добавка лізину в раціони до норми дозволяє усунути вищевказані симптоми.

Не секрет, що в практиці годівлі дефіцит амінокислот, у першу чергу лізину, усувається шляхом додавання до комбікорму, шротів і макух сої, рапсу, соняшника, а так само м’ясокісткового і рибного борошна.

Однак забезпечити корм більшістю із цих компонентів не вдається через різні причини, зокрема через вартість. У зв’язку із цим є доцільним застосування чистого лізину промислового виробництва.

L-Lysine HCL 99% (L-Лізин Моногідрохлорид 99%) – кристалічна амінокислота у вигляді порошка від білого до світло-коричневого кольору, добре розчинна у воді.

Лізин виробляється за допомогою ферментації сировини сільськогосподарського походження: меляси, кукурудзяного екстракту, висівок, соняшникового шроту, рибного борошна, мясокісткового борошна й рапсу. Не містить генно-модифікованих організмів.

Permanent link to this article: http://ukrfeed.com.ua/?page_id=106