Друкувати Страница

Інкубаційне яйце

Для інкубації відбирають яйця від курок батьківського стада піс­ля досягнення ними 8-місячного віку. Яйця піддають дезінфекції парою формальдегіду в спеціальних камерах, розміщених безпосе­редньо у пташниках, через кілька годин після знесення, що захи­щає їх від потрапляння інфекції всередину та поширення хвороб. У деяких господарствах яйця дезінфікують не у пташниках, а в спе­ціальних герметичних камерах інкубаційного цеху. Після цього їх зберігають у приміщенні яйцескладу за температури 8 — 12 °С і во­логості повітря 70 — 80 %. Перед інкубацією яйця сортують візу­ально (за зовнішніми ознаками) та просвічуванням на овоскопі. Під час зовнішнього огляду враховують їхню масу, форму, стан і якість шкаралупи; під час просвічування звертають увагу на розміри й положення повітряної камери, стан градинок, положення та рухли­вість жовтка, наявність у яйці включень.

Непридатними для інкубації вважають яйця неправильної фор­ми (круглі, довгі, здавлені), з дефектами шкаралупи (бій, насічка, тонка шкаралупа, вапняні нарости), зміщеною або блукаючою повіт­ряною камерою, кров’яними та м’ясними включеннями.

Племінні яйця мають бути правильної форми з непошкодженою шкаралупою і масою не менше ніж 52 г. У 1 г жовтка яйця повинно бути: вітаміну А — не менше 6 мкг, каротиноїдів — 18 і вітаміну В2 — 4 мкг.

Відібрані для інкубації яйця вкладають вертикально в інкуба­ційні лотки і так зберігають у приміщенні яйцескладу впродовж 3 — 5 діб за температури 8 — 12 °С і вологості повітря 70 — 80 %.

Перед закладанням в інкубатор їх обігрівають протягом 3 — 4 год.

Доставка яєць відбівається кожного вівторка

  • самовивозом з Києва
  • відправка через Інтайм

 

Так виглядають контейнери з інкубаційним яйцем

tjjju

DSC_0059 fgt

 

Постоянная ссылка на это сообщение: http://ukrfeed.com.ua/?page_id=499