115,00 ₴ кг
Опис
Сухий жир має високий вміст енергії, хороші показники засвоюваності та відмінні технологічні властивості просушеного розпиленого жирного порошку. Даний продукт рекомендується додавати в раціони корів, кіз, овець, свиней і свійської птиці для збагачення енергією.
Лактуючі молочні корови:
Оскільки рубець розщеплює жири, сухий жир можна згодовувати корові від 200 до 1000г в день. 1 кг цього продукту містить приблизно 38 MДж, що відповідає приблизно 24-25 MДж чистої енергії лактації (NEL).
Додавання сухого жиру до раціону лактуючих молочних корів забезпечує наступний позитивний ефект:
збільшення щоденної продуктивності молока (на 2-3 кг на день);
збільшення жирності молока (приблизно 10%);
скорочення втрати ваги після пологів; суттєве скорочення ризику кетозу;
покращення загального стану корови, скорочення інтервалу родового процесу, мінімізація післяпологових ускладнень;
відсутність проблем із смаковими якостями.
Рогата худоба:
при додаванні сухого жиру щодня суттєво покращується якість яловичини (м’яса), проте сухий жир слід застосовувати лише протягом останніх 12 тижнів відгодівлі.
Кози та вівці:
Рекомендовано згодовування 50-100 г на день.
Свині:
Сухий жир містить високу концентрацію (>80%) пальмітинової кислоти (С16:0), яка дозволяє оптимізувати процес обміну речовин та благотворно впливає на формування скелета у свиней на відгодівлі. Включення в раціон сухого жиру дозволяє покращити засвоюваність і збільшити живу вагу завдяки підвищеній концентрації енергії.Свиням на відгодівлі рекомендується додавання до раціону 4-8% сухого жиру.
Для лактуючих свиноматок додавання до раціону сухого жиру забезпечує достатню поставку енергії, таким чином, збільшуючи виділення молока для поросят, допомагає запобігати розвитку кетозу та втраті ваги після відлучення. Для лактуючих свиноматок рекомендується додавання 5-8% сухого жиру до раціону.
Домашня птиця:
Включення до раціону 3-5% сухого жиру збільшує засвоюваність, спостерігається збільшення ваги, відбувається якісне поліпшення скелета, а також покращуються характеристики зберігання. Часткова заміна ненасичених жирних кислот у раціоні ненасиченими жирними кислотами із сухого жиру суттєво зменшує ризик втрати від “раптового смертельного синдрому” у бройлерів.
У курей-несучок часткова заміна фракції вуглеводу в раціоні шляхом додавання сухого жиру допомагає зменшити енерговитрати на побудову депо жирних відкладень у черевній порожнині та печінці, перешкоджає подальшому відкладенню в яйці, що зменшує падіж. Сухий жир забезпечує приблизно 34 МДж обмінної енергії.